Fotograf za vjenčanja – kako odabrati najboljeg za vaš dan iz snova?

Vaše vjenčanje je dan koji ćete pamtiti cijeli život. Posebni trenuci, kao i dobra zabava, ostaju u živom sjećanju zahvaljujući fotografijama

te je upravo to razlog zašto je bitno odabrati vrhunskog fotografa za vjenčanje. Kako prepoznati najbolje u mnoštvu fotografa i fotostudija?

Kako odabrati fotografa

1. Odaberite stil fotografije koju želite na svom vjenčanju

Bilo da je riječ o tradicionalnim, klasičnim fotografijama ili pak onim modernijima, stil uvelike utječe na njihovu atmosferu. Prisjetite se samo fotografija na kojima mladenci poziraju pokraj drveta i onih koje su snimljene sasvim spontano, bez ikakve pripreme terena. Svaki stil ima svoje prednosti i nedostatke, a na vama je da odaberete ono što vam se sviđa.
Iako je fotograf taj koji je uvijek pun ideja, u svakom slučaju prije samog dogovora s njim razmislite što točno želite od njega. Vjenčane fotografije cijeli će Vas život podsjećati i vraćati u prošlost, točnije u najljepši dan u Vašem životu te je upravo to razlog da ne prepustite sve slučaju. Popis must have vjenčanih fotografija nije kratak, a među njima svakako je prvi romantični poljubac mladenaca, fotografija sa Vašim vjenčanim listom, fotografija prvog plesa i brojne druge

Kako odabrati fotografa za vjencanje

2. Koliko vam zapravo treba fotograf?

Možda mislite da je ovo nevažno pitanje, međutim ne žele svi mladenci fotografije cijele svadbe. Možda je dovoljno da profesionalni fotograf bude s vama na samom činu vjenčanja, zatim u vrijeme prvog plesa mladenaca i rezanja torte, odnosno u vrijeme značajnih događaja na samom vjenčanju. Pri tome možete znatno uštedjeti, posebice ako fotografa plaćate po satu. Svakako napomenite fotografu koje su Vaše želje, odnosno što Vam je od izuzetne važnosti da fotografira, a on će Vam sigurno dati dobre savjete kako sve to zaista i ostvariti.

Kako odabrati fotografa za vjencanje

3. Koliko fotografija s vjenčanja želite?

Količina fotografija također je individualan izbor, stoga je važno napomenuti fotografu kakve fotografije želite i koliko njih. Neki mladenci žele cijeli book od 50 profesionalnih fotografija u različitim pozama, dok će se neki zadovoljiti s desetak fotografija. Razmislite kakav točno vjenčani album želite i koje fotografije nužno moraju biti u njemu.
Isto vrijedi i za svadbenu ceremoniju. Odlučite koliko fotografija želite i napomenite fotografu je li ih potrebno retuširati. Profesionalni fotograf za vjenčanja znat će odabrati najbolje fotografije.

4. Pitajte svoje prijatelje o iskustvima

Ovo je način na koji većina ljudi u Hrvatskoj odabire svoje fotografe za vjenčanja, no to nužno ne znači da će fotograf koji je fotografirao vjenčanje vaše prijateljice biti i najbolji odabir za vas. Naime, svi smo individue, odnosno svatko ima svoje želje i preference. U svakom slučaju, prije nego što vam prijatelji preporuče fotografa za vaše vjenčanje, svakako pogledajte fotografije i uvjerite se sami je li to ono što i Vi želite!
Međutim, nisu samo prijatelji ti koji Vam mogu pomoći u donošenju ove

odluke. Ukoliko niste sigurno što točno želite od svog fotografa, uzmite dovoljno vremena i pogledajte fotografije vjenčanja drugih parova. Kada naiđete na nešto što Vam se sviđa, dovoljno je da svom fotografu pokažete nekoliko primjera fotografija. Na taj

način ćete najlakše i najpreciznije objasniti koja su Vaša očekivanja.

kako odabrati fotografa za vjencanje

5. Sjednite s potencijalnim fotografom i dajte mu priliku da vam predloži svoje ideje

Ovo je važan korak jer će iskusan fotograf za vjenčanja moći prepoznati vaše želje i mogućnosti, shvatit će što volite, a zasigurno će i sam pružiti nekoliko prijedloga za odlične fotografije. Važno je da mu iznesete svoje ideje te, kao što smo već napomenuli, pokažete neke fotografije koje vam se sviđaju kako ne bi došlo do nesporazuma.

kako odabrati fotografa za vjencanje

Ovo su samo neki od savjeta za odabir profesionalnog fotografa za vjenčanja. Ne morate se nužno držati svakoga koraka, no uzmite ove savjete kao smjernice za dobar i kvalitetan odabir. Nazovite nas ako imate nedoumice, a mi ćemo se potruditi da na vaša pitanja odgovorimo najbolje što možemo i pomognemo Vam oko planiranja vjenčanja!

kako odabrati fotografa za vjencanje