Profesionalno fotografiranje vjenčanja – savjeti za odabir najboljeg fotografa

Bliži se datum Vaše svadbe. Potrebno je odabrati fotografa za ovaj važan dan, a ne znate kako prepoznati tko je pravi? Želite da Vaše fotografije budu drugačije, jedinstvene, a ne znate kako to postići? Želite posebni stil fotografija, a niste sigurni koji? Bez panike. Profesionalni fotograf znat će odgovoriti na sva Vaša pitanja, prepoznati što želite te znati kako to realizirati.

 

Najbolji način kako bi ovjekovječili svoj poseban dan je kroz odličnu fotografiju. Upravo iz tog razloga fotografiranje vjenčanja je jedna od stvari koje se nalaze na popisu svake To-Do liste vjenčanja. Nadamo se da će Vam se prilika za fotografiranje Vašeg vjenčanja pružiti samo jednom i bitno je pomno i pametno odabrati kvalitetne fotografe kojima je fotografiranje vjenčanja profesija.

 

Također od izuzetne je važnost odabrati fotografa na vrijeme. Nikako nemojte čekati zadnji tren jer odlični fotografi su najčešće bookirani nekoliko mjeseci unaprijed. Stoga je ovo odluka koju morate donijeti u samom početku planiranja Vašeg vjenčanja kako biste izbjegli mogućnost da

ostanete bez savršenog fotografa,a time i bez savršenih fotografija.

 

profesionalno fotografiranje vjenčanja - mladenka

Bilo da kroz fotografiju želite istaknuti suze radosnice, haljinu koju ste nosili, ono nešto malo plavo što ste posudili ili emociju vaših najbližih prijatelja i obitelji, iskusan fotograf će to znati zabilježiti u pravom trenutku i na pravom mjestu.

 

******

Tri stvari koje očekujete od uspješnog fotografa su osobnost, oko za fotografiju i realna cijena.

*******

Nema ničeg lošeg u tome da istovremeno netko iz obitelji pomno prati i fotografira sve trenutke, no na kraju dana profesionalne fotografije snimljene kvalitetnom i profesionalnom opremom ostati će najljepša uspomena na Vaš poseban dan.

Planiranje vjenčanja nije nimalo lak zadatak. Svakako napravite popis svega što je potrebno organizirati, a za pomoć zamolite obitelj i prijatelje. Kako bi vjenčanje bilo savršeno, mladenci najčešće ovaj dan planiraju duže vremensko razdoblje, od nekoliko mjeseci do godinu dana pa i više. Planirajući vjenčanje koje u konačnici i neće biti jeftino, dobro razmislite o svakom detalju. Na isti način na koji ste planirali haljinu, tortu, hranu, pića, cvijeće, postav stolova, pozivnice, glazbu, morate planirati i fotografiranje Vašeg vjenčanja.

 

Profesionalno fotografiranje vjenčanja - mladenka u tunelu

Odabir stila – Kakav stil fotografija želim?

Svi smo svijesti činjenice da postoji 1001 način za okinuti dobru fotku, no je li doista svaki od tih načina pravi za svake mladence? Odgovor je svakako: NE. Sto ljudi, sto čudi. Svatko ima svoje želje i dok neki vole klasično, drugi vole moderno. Što je moderno, a što klasično, također se može percipirati na sto različitih načina. Poanta priče je da je fotografiranje vjenčanja kroz godine postalo umijeće te je potrebno zaista mnogo truda i prvenstveno kreativnosti kako bi rezultat u konačnici bio zadivljujući.

 

*******

Upravo zbog potrebe za stalnim napredovanjem kontinuirano se usavršavamo i primjenjujemo vrhunsku fotografsku i snimateljsku tehniku, ali i izoštravamo oko za uočavanje „onih“ posebnih trenutaka i emocija.

*******

Isto tako potrebna je dosljednost, a za to je potrebno odabrati stil. Postoji nekoliko stilova a najpopularniji su tradicionalni stil fotografije (formalni stil, poziranje na fotografijama) i novinarski stil fotografije (dokumentarni pristup, opuštenije i slobodnije poze, moglo bi se reći da sve ide svojim tokom i da se putem fotografija prenosi priča). Vjenčanje nudi pregršt motiva za fotografiranje koje nemamo priliku svakodnevno fotografirati. Svi okupljeni su istinski sretni i ponosni što su tamo te su upravo zato vjenčanja najbolji događaji i zaista plodno tlo za nastanak najboljih fotografija.

 

Profesionalno fotografiranje vjenčanja - mladenci

Zna li fotograf što ja želim?

Bitno je naglasiti kako su i fotografi individualci isto kao i mladenci. Svaki fotograf ima svoj stil te je od velike važnosti savjetovati se sa fotografima prije odluke i vidjeti njihov portfolio. Kao što smo već napomenuli, različiti ljudi imaju različiti ukus pa nešto što se sviđa Vašoj prijateljici, ne mora se sviđati i Vama.

Morate isto tako znati da fotografi ne čitaju misli! Oni ne mogu znati što vi želite osim ako im to i ne prenesete. Obavezno im kažite koje su Vaše želje i kako ste sve to zamislili te ćete u tom slučaju zasigurno dobiti fotografije koje će ispuniti sva Vaša očekivanja – još i više od toga!

 

 

Profesionalni fotograf za vjenčanja zna što je potrebno za fotografiranje vjenčanja te što treba i kako napraviti. On vas također može savjetovati o stilu, tonovima, atmosferi koja se može prenijeti i ostalim stvarima koje su bitne za odlične fotografije!

Za kraj, svaki projekt i snimanje su izazov za kreativno izražavanje, a pomno isplanirani i dobro realizirani posao rezultira ostvarenjem cilja – mladenci u najljepšem svjetlu!