Snimatelj za vjenčanja – pronađite savršenog snimatelja

Želite li da Vam najvažniji dan u Vašem životu ostane u sjećanju kao savršen i potpun, tada snimanje i fotografiranje vjenčanja nikako nemojte prepustiti slučaju. Snimka s Vašeg vjenčanja cijeli će Vas život vraćati u prošlost, stoga ovo nije odluka s kojoj treba brzati i koja se donosi preko noći. Dakle, ukoliko planirate vjenčanje svakako odvojite dovoljno vremena kako biste našli savršenog snimatelja koji će ozbiljno pristupiti snimanju Vašeg vjenčanja.

 

Snimatelj za vjenčanja-kadrovi na obali mora

 

Snimanje vjenčanja ne prepuštajte

amateru

Iako možete znatno uštedjeti ukoliko zamolite nekog od uzvanika da svojom ili vašom kamerom snimi najznačajnije trenutke sa Vašeg vjenčanja, ne bismo Vam preporučili

da snimanje vjenčanja prepustite amateru. Zbog ovakvih odluka mladenci gotovo uvijek na kraju požale, jer je upravo originalna i kvalitetna snimka vjenčanja snimljena profesionalnom opremom nešto neprocjenjivo za svake mladence. Iako i amaterske snimke ponekad mogu biti dobre, to neka Vam bude dodatna snimka Vašeg vjenčanja. Ukoliko ste pobornik kvalitete i ne želite riskirati posao snimanja vjenčanja prepustite profesionalcu. Vaša je uloga da nađete osobu koja najbolje odgovara Vašim kriterijima.

 

Jasno iznesite svoje zahtjeve i želje

Iako profesionalni snimatelj najbolje zna što i kako treba raditi kada je riječ o snimanju vjenčanja, to ne znači da se treba oglušiti na Vaše zahtjeve i želje. Svakako porazgovarajte i objasnite snimatelju kakvu snimku želite. Svakako se pripremite za razgovor sa potencijalnim snimateljem. Proučite malo ovu temu te pripremite nekoliko pitanja.

Snimanje vjenčanja nije jednostavan posao, jer istovremeno treba voditi računa o više detalja. Ukoliko ste Vašem snimatelju jasno iznijeli svoje želje, sigurno ste mu olakšali posao i smanjili mogućnosti za eventualne greške.

 

Snimatelj za vjenčanja-mladenci na obali mora

 

Odabir snimatelja za vjenčanje

Iako najčešće snimatelja

i fotografa za vjenčanje biramo prema preporukama, naš je savjet da nikako ovu odluku ne donosite prije nego vidite radove snimatelja.

Ukusi su različiti, stoga se ista stvar jednoj osobi može svidjeti, a drugoj ne. Primjerice, ako su vaši prijatelji bili oduševljeni svojom snimkom vjenčanja, to ne znači da bi ista snimka oduševila i vas.
I dok jedni snimanjem vjenčanja žele zabilježiti zajedničke emotivne trenutke mladenaca, drugima je važnija snimka na kojoj se vidi dobra atmosfera cijele svadbe. Bilo kako bilo, snimanje vjenčanja individualna je odluka samih mladenaca,a snimatelj je taj koji će kod samog dogovora objasniti mladencima može li i na koji način zadovoljiti sve njihove zahtjeve.

Konačna odluka

Na sastanku sa potencijalnim snimateljem trebali biste se osjećati ugodno. Ukoliko je to slučaj, velika je vjerojatnost da ćete se tako osjećati u njegovoj prisutnosti i kada će Vas snimati. A vjerojatno Vam je jasno koliko su prirodnost i opuštenost bitni kod same kvalitete bilo snimke, bilo fotografije.
Kod ugovaranja sastanka svakako napomenuti snimatelju da uzme svoje prijašnje radove. Imajte na umu da će Vam najvjerojatnije pokazati najbolje od najboljeg, stoga nije loša ideja pogledati jednu kompletnu snimku svadbe. Na taj način steći ćete uvid u to kako se Vaš potencijalni snimatelj snalazi u pojedinim situacijama prilikom snimanja vjenčanja.
Ukoliko još uvijek nismo uspjeli odgovoriti na sva Vaša pitanja vezana uz snimanje vjenčanja, slobodno nam se obratite. Stojimo Vam na raspolaganju ukoliko Vam je potrebna pomoć prilikom donošenja ove važne odluke.